Divendres 18 de març | 18.00 h. | Auditori Caló de s´Oli

PERSONALS I POLÍTIQUES: RESCRIPTURES FÍLMIQUES DE LA MEMÒRIA FEMINISTA

Per Mireia Iniesta .

Mireia es proposa fer una anàlisi de com el cinema pot emprendre la recuperació de la memòria històrica feminista i la universalització del subjecte polític dona a través del relat fílmic de l’experiència d’una de sola, al cinema de Carolina Astudillo.

Amb el suport i la col·laboració del Departament d’Igualtat de Sant Josep de sa Talaia.

La metodologia se centra en l’anàlisi fílmica de les seves pel·lícules (construïdes a partir del metratge trobat o found footage), i del mètode de treball. A través de l’adulteració de les imatges, reescriu des d’un punt de vista feminista el relat de les protagonistes. Es recorrerà a diferents cossos teòrics feministes, per tal d’il·lustrar les estratègies fílmiques, teòriques i plàstiques de Carolina Astudillo, com ara el mal d’arxiu, la identitat de la dona republicana, l’experiència de l’avortament, l’autoficció i la relació inextricable entre allò personal i allò polític. 

Finalment, el treball d’Astudillo es compararà amb altres cineastes experimentals, com Michele Citron, Alina Marazzi o Agustina Comedi.


Mireia Iniesta Llicenciada en Filologia romànica i Filologia italiana per la Universitat de Barcelona. Màster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la UPF.Professora de cinema i gènere a l’escola de cinema Educa la teva Mirada.

Programadora del cineclub 39 Escalons. Cap de programació del Craft FilmFestival de Barcelona. Crítica de cinema feminista i col·laboradora a Cinergia, Shangrila, Solaris i el Destil·lador Cultural. Vicepresidenta de la Federació catalana de cineclubs. Sòcia de CIMA, membre d’ACCEC. Actriu a L’Acadèmia de les Muses (2015) de JoséLuis Guerin i al curt Aniversari (2016) de Judith Collel.